previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Orchard House
New Delhi, 2018


Self   |   1 ac / Built up : 10,000 sqf   |  Residential / Retreat Home

Set in a dense grid of mature mango trees, the project reflects the dichotomy of respecting the territory belonging to the tree trunks and it’s foliage along with inscribing our own rhythm on the ground plane. A series of stone clad walls, scraping just below the tree canopy level, are used as a design tool to not only spatially define the three courts but also to engage directly with the building. Clad in rough Kurnoor grey limestone, the monochromatic walls  help establish multiple thresholds for the visitors. A consistent tectonic of steel, timber, glass, and stone, along with grey walls seems nestled within the deep colored  trunks and leaves of the orchard.