previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Three Trees
New Delhi, 2014


Bharat Sawhney   |   2 ac / Built up: 17000 sqf   |  Residential / Retreat Home

Designed as a lifestyle home the program was deliberately split into two units centered around a large central court. The larger of these two units holds the formal and informal areas on the lower floor with the bedrooms on the upper level. The smaller “Outhouse Unit” serves as the entertainment den along with a gymnasium, sauna, changing rooms, and service areas. The outhouse is defined by a monolithic white compound wall-as found in older tropical estates- that encloses a private garden which could be developed into an orchard over time. An opening between the main building and the outhouse provides an initial glimpse into the slightly raised central court and the large lawn at the rear of the property.